dragon

dragon

biomecanic

biomecanic

tribal sombreado

tribal sombreado





tribal

tribal

guerero

guerero

tribal

tribal

guerero

guerero

color tribal

color tribal

tribal sombreado

tribal sombreado

la hada de maria

la hada de maria

mariposa

mariposa

maori tribal

maori tribal

martes, 30 de marzo de 2010

Tattoo are no longer a taboo





De ani de zile, cei tatuati erau marcati ca niste outsideri, parte a unei subculturi. In ultimii ani toata lumea de la vedetele din filme si muzica pana la fotbalisti si alte categorii cu mandrie isi arata acum arta corporala. Ceea ce a fost odata un exclusiv, un club acum pare dea dreptul destul de comun in aceste zile.

Decenii in urma, Tatuajele cel mai probabil apareau pe marinari, prizonieri si bikers. Acum le poti vedea pe piciorul unui student de universitate, pe coapsa unei dansatoare exotica sau pe un adolescemt de pe strada. Ai urmarit un joc NBA în ultima vreme? Multi dintre milionarii terenului de joc au devenit multi tatuati.

Michael Atkinson, un profesor de aducatie fizica si sanatate la Universitatea din Toronto, spune ca trecerea sa intamplat numai in ultimii zece ani si pentru o varietate de motive. Atkinson, care a scris o carte despre sociologia din spatele tatuajului si care este puternic tatuat el insusi, spune ca discutia a crescut in jurul imaginii corpului, de globalizare, de introducere pe piata si o crestere a nivelului de calificare si arta ale artistilor tatuatori au contribuit la extinderea tatuajelor.

Mai influent decat orice, Atkinson spune a fost ceea ce el numeste o "hiper-culture individualista", asociat cu cultura de consum.

"Este acea idee de 'Buna ziua, eu sant special,' si o cultura care vrea sa ne personalizam permanent" spune el. Un numar tot mai mare de produse personalizare au lovit rafturile in ultimii ani. Totul "Generatia Eu", a alimentat totul de la design Dell-fa-laptop-uri proprii la "Just Like You" linie de papusi American Girl. In acelasi timp oamenii au inceput sa caute pe trupurile lor pentru a se diferi a iesi in afara normalului.

Toate dintr-o data, de la Chirurgie Cosmetica, culori de par scandaloase, piercing corporal si tatuajele au fost toate parte din acest, treptat, trecand de la un subiect tabu la ceva normal.

"Pentru toate din istoria noastra, toata lumea intotdeauna e privita la fel", spune Jamer, proprietar al Guvernului Street Tattoo (el foloseste doar un nume). "Oamenii realizeaza ca acest lucru nu trebuie sa fie asa."

"Tatuajul a fost un marker de lunga durata de diferenta. Am folosit-o sa ne disantam de mediul nostru", spune Atkinson. "A fost un mod de a fi un individ."

Ideea a fost o victima a propriului succes, cu ironie tatuajele ca devianta a devenit acum un lucru normal.

"In aceasta grabire nebuna de a fi un individ, toata lumea nu face acelasi lucru," spune Atkinson.

Un studiu a constatat ca , in 2002, doi din zece canadieni au un tatuaj sau un fel de body piercing. Mai mult de 11% de oameni in acel moment au raportat faptul ca au un tatuaj. Si cu popularitatea de canale TV care arata L.A. INK si Miami INK, Ed Hardy cu linia de imbracaminte, e sigur de spus ca numarul de tatuaje a crescut. La fel ca in imbracaminte si stiluri de par, tatuajele au urmat dendintele. Pentru ca simplu act de a avea un tatuaj a fost de ajuns pentru a va diferentia in trecut, nu a contat prea mult de ce anume e tatuajul.

"Oamenii isi fac modele care au fost 'sigure' cum ar fi banderole tribale sau caracterele japoneze si chinezesti." spune Mark Adamson, un artist tatuator de la Ungle Tattoos. "Tendintele nu se schimba sau modifica in trei sau patru ani dar ei se schimba la fiecare noua zece ani." El atrage atentia asupra tatuajelor tribale, caracterelor asiatice si banderolelor de sarma ghimpata ca modele care au fost odata populare, si care continua sa impodobeasca pachetele de tatuaje. Ca popularitate tatuajele personalizate continua sa creasca, utilizarea acestor tatuaje chiar daca sant unicate ca un marker diferential poate fumega in viitor.

No hay comentarios: