dragon

dragon

biomecanic

biomecanic

tribal sombreado

tribal sombreado





tribal

tribal

guerero

guerero

tribal

tribal

guerero

guerero

color tribal

color tribal

tribal sombreado

tribal sombreado

la hada de maria

la hada de maria

mariposa

mariposa

maori tribal

maori tribal

martes, 30 de marzo de 2010

Tatuajele japoneze

Cele mai utilizate Modele de Tatuaje Japoneze cu explicarea sensurilor lor. Mastile Hannya, Kaiyo Hime, Kannon, Fudô Myôô, Dragoni, (Pestii) Kois, Tamatori Hime, Tigri, Razboinicii Suikoden, Serpi.



Mastile Hannya
Cu toate ca raspandirea opiniei fata de masca Hannya, nu are nimic de a face cu diavolul sau Satana. Acolo este un concept de un iad in budismul japonez, dar Hannyas sun monstri terestri. Sentimentele confuze umane ca pasiunea, gelozia sau ura poat transforma femeile in acesti monstri ingrozitori. In piesele clasice de teatru din japonia unde se utilizeaza adesea mastile Hannya pentru a se elibera de formele lor inumane ele trebuie sa urmeze calea Buddha.

Kaiyo Hime
Cea mai bine cunoscuta poceste despre un demon Hannya este cea de la Kaiyo Hime. Tatal ei a detinut un adapost in care un calugar se oprea in fiecare an. Dea lungul anilor Kaiyo Hime a deszvoltat o dragoste profunda pentru acest calugar, dar sentimentele acestea nu a fost posibil de returnat din partea calugarului. Intr-o noapte Kaiyo Hime a marturisit dragostea ei pentru el si au ajuns la o controversa unde Kaiyo Hime s-a infuriat foarte tare iar calugarul a trebuit sa fuga. El a gasit adapost intro veche manastire unde s-a ascuns sub un clopot enorm. Intre timp in intoxicarea de dragoste si ura Kaiyo Hime s-a transformat intr-un demon cu corp de sarpe si cap de Hannya. A gasit ascunzatoarea calugurului si cu o suflare de foc a iei a topit clopotul si ia provocat calugarului o moarte dureroasa.

Kannon
Kannon este un Bodhisattva de Budism Mahayan. Sarcina Bodhisattva este de a asprijini oamenii in drumul lor spre iluminare. Exista Bodhisattva cu mai multe sarcini diferita. Kannon este Bodhisattva de simpatie si mila. In Japonia Kannon este reprezentat de o femeie, de obicei, de etichetatie un dragon. In timp ce in India, tara de origine a Budismului, Kannon este reprezentat de un mascul.

Fudo Myoo
In ierarhia Budista Moos sta sub Bodhisattva. Ele sunt, de asemenea, de protectie a budismului, dar in contrar cu blandul Bodhisattva sunt mai degraba un armament martial. Cele mai populare modele de tatuaje Myoo este Fudo Myoo. El este considerat un paznic al iadului si un rege al cunostintei si este untotdeuna infatisat cu o franghie cu care el leaga raul si o sabie cu care lupta cu dusmanii budismului.

Dragonii
Cel mai bine cunoscut motiv japonez este dragonul cu siguranta. In Japonia este considerat noroc aducerea unui animal. Acest lucru poate fi justificat datorita faptului ca dragonul japonez este un simbol de apa. El locuieste fie in nori, de unde se da jos in timpul furtunilor sau in rauri si lacuri. Ea vine de la un element care a fost de o importanta enorma pentru cultivarea orezului in Japonia. Prin urmare dragonii sunt extrem de respectati si admirati in Japonia si nu s-au luptat cum zic povestile europene de exemplu.

Pestii Kois
In Japonia un Koi sarind sau inotand in susul unei cascade este un simbol de putere, capacitatea de afirmare si succes. Ca un simbol falic el reprezinta rezistenta si putere de sex masculin.

Tamatori Hime
Legenda spune ca Tamator Hime odata a afurat de la regele lumii subacvatice, care era un enorm dragon, si care avea cea mai de pret posesie un sirag de margele pretioase. In scopul de a inota mai repede spre iesire, Tamatori Hime s-a taiat si a ascuns siragul de margele in corpul ei. Cu toate ca a gasit drumul ei pe uscat, ea a murit din cauza leziunii si a devenit o victima a lacomiei ei.

Tigri
Cu toate ca nu au existat niciodata tigri care sa traiasca in Japonia, acest motiv maiestos a gasit calea spre formarea artei vechi din Japonia. Schite pentru pozele Japoniei al acestui suveran si in acelasi timp au sfidat animalele unde probabil tigri au fost introdusi din India. La fel ca Crapi (kois) si dragoni, tigru ca un model de tatuaj japonez este in primul rand un simbol al tariei si puterii.

Razboinicii Suikoden
intr-un roman antic chinez, care a fost treadus in japoneza la mijlocul secolului 18 sub titlul de Suikoden (Povestiri din Beach), este spus de la 108 rebeli care purtau unele tatuaje. Ilustratii a unor diferiti artisti Japonezi pentru aventurile din acesta carte a fost folosite ca modele de tatuaj. Mai ales seria de culoare gravata in lemn de Utagawa Kuniyoshi a fost folosita cu placere, care a fost publicata de catre artist in anul 1827.

Serpi
In Japonia sarpele este considerat, de asemenea, un animal cu un caracter negativ, cu toate ca asocierea dintre sarpe si pacat, biblic noi justificam, in mod natural lipseste acolo. La aplicarea unui intreg costum al corpului cu tatuaje un bun Artist Japonez incearca sa combine sarpele cu modele de flori care coincid cu sezonul in care serpii nu detin somnul lor de iarna.

No hay comentarios: